Kosteusmittaukset

Teemme pintakosteusmittauksia sekä porareikäkosteusmittauksia. Pintakosteusmittauksella pyritään löytämään poikkeamia tarkasteltavana olevasta rakenteesta. Pintakosteusmittaus ei ole menetelmänä tarkka, vaan auttaa lähinnä löytämään poikkeamat. Mahdollisista poikkeamista tehdään tarkempi suhteellisen kosteudenmittaus ns. porareikämittausmenetelmällä.

Kosteusmittauksia tehdään, kun halutaan tietää, koska betoni on riittävän kuiva, jotta se voidaan pinnoittaa. Eri pinnoitusmateriaaleilla riittävä betonin suhteellinen kosteus vaihtelee. Tänä päivänä vallitseva rakennustapa on usein liian nopeaa ja betoni ei aina ehdi kuivua riittävästi ennen pinnoittamista. Tästä voi syntyä monenlaisia ongelmia. Uudisrakentamisen yhteydessä kosteusmittaus on yksi laadunvarmistamisen keino.

Kosteusmittauksia tehdään usein myös kuntoarvioiden sekä kuntotutkimusten yhteydessä. Niitä tehdään myös home- ja kosteusvaurio epäilyjen yhteydessä sekä laadittaessa korjaussuunnitelmaa rakennuksen jonkin vaurion tai muun ns. perusparannusremontin yhteydessä.

Teemme kaikki kosteusmittaukset ammattitaidolla ja laadukkaasti.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

© 2012 - 2018 Insinööri- ja mittauspalvelu Ässät Oy