Lämpökamerakuvaukset

Lämpökamerakuvaus on ainetta rikkomaton menetelmä. Sitä voidaan käyttää apuna arvioidessa rakennusten, rakenteiden ja rakennusmateriaalien toimivuutta, laatua ja kuntoa. Lämpökamerakuvaus on erittäin tehokas sekä myös taloudellinen keino selvittää, missä kohtaa tarvitaan lisäeristystä, onko putkisto- tai ilmavuotoja sekä mahdolliset kosteusvauriot. Sovelluksia löytyy myös sähköteknisten ongelmien tarkasteluun.

Lämpökamerakuvausta voidaan käyttää tutkimusmenetelmänä sekä uudisrakennusten laadunvalvontamittauksissa että vanhojen rakennusten kuntotutkimuksissa. Suunniteltaessa peruskorjausta tai lisälämmöneristystä, lämpökamerakuvauksella saadaan tietoa, missä laajuudessa toimenpiteet kannattaa suorittaa. Myös suoritettujen korjausten laatu voidaan varmistaa lämpökamerakuvauksella.

Kameralle löytyy hyvin monenlaisia käyttömahdollisuuksia, esimerkiksi vesikiertoisten lämpöpattereiden toiminta ja ilmalukot nähdään kameralla hyvin. Myös lattialämmitysputkien ja kaapeleiden sijainti ja toiminta voidaan tarkastaa kuvaamalla.

Kylmät paikat rakenteissa voivat johtua mm. eristeiden huolimattomasta asennuksesta tai niiden puuttumisesta kokonaan tai eristeiden kastumisesta. Lämpökameralla kuvataan rakenteiden lämpövuotoja sekä kylmäsiltoja. Kuvaus tapahtuu pääasiassa rakennuksen sisältäpäin. Kun haluttu osa rakennuksesta tai koko rakennus on kuvattu ja tallennettu, kuvaaja voi tehdä kuvien perusteella lämpökamerakuvausraportin.

Huom! Lämpökamerakuvaus yksityishenkilön omaan kiinteistöön on verotuksessa kotitalousvähennyskelpoinen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää lämpökamerakuvauksesta!

 

© 2012 - 2018 Insinööri- ja mittauspalvelu Ässät Oy